Робърт Де Ниро купил къща във врачанско село!

Легендарният американски актьор Робърт Де Ниро се е сдобил с имот във врачанското село Згориград. За това съобщи представител на известна врачанска агенция за недвижими имоти. С асистент на Де Ниро са провеждани неколкократни предварителни разговори. Същият е посетил кантората на 14 март т.г., където официално е осъществена сделката по закупуване на луксозна къща с басейн и прекрасен изглед към внушителните врачански скали.
 
снимка: Искрен Гарвански
 
Не става ясно кога и как Робърт Де Ниро е научил за красивото балканско село. Предполага се, че това е станало при краткото му посещение в България през 2012 г. Вероятно интересът му е предизвикан и от чуждите филмови продукции, заснети у нас, в които за естествен декор бяха използвани именно скалите край прохода Вратцата.
 
70-годишният Де Ниро е избрал да изкара старините си в подножието на Врачанския Балкан сред чистия планински въздух и фантастичните природни дадености на района.
 
Жители на Згориград научили новината, вече са в трескава подготовка за посрещане на най-новия жител на селото. За да демонстрират своето гостоприемство, местните са замислили да приготвят традиционни за региона ястия, с които да впечатлят роденият в Манхатън актьор.




Честит 1 април!