Програма за отбелязването на 3 март във Враца

✔ Тържествата по повод 3 март във Враца ще започнат с издигане на националния флаг. Церемонията ще е в 11:00 ч. в празничния ден на площад „Христо Ботев” и в нея ще вземат участие представителният хор на СОУ „Отец Паисий”, ученици от СОУ „Христо Ботев”, представители на Врачанска митрополия, актьори от врачанския Драматично-куклен театър и духовият оркес...
тър към читалище „Развитие”.
✔ В 11:30 ч. в градската концертна зала ще започне концерт на ансамбъл „Пирин” – Благоевград. Концертът е посветен на 100-годишнината от освобождението на Югозападна България от турско робство, носи името „Слушам ви гласа жалостен” и е базиран на фолклора от този регион на страната. Входът ще е безплатен за всички врачани и гости на града.
✔ В 13:00 ч. на ул. „Баба Йота” 2 във Враца ще бъде открита паметна плоча на голямата българска възрожденка Йота Ангелакова. Поставянето на плочата е по инициатива на клуба на плакалнишките миньори.
✔ През целия ден в Регионалния исторически музей достъпът до експозициите ще бъде безплатен за посетителите, а в Регионалната библиотека „Христо Ботев” всички желаещи, след заявка, ще могат да гледат филми, посветени на освобождението на България.
✔ Културната програма на 3 март ще приключи със спектакъла „Народе????” на Театрално студио „Ефект” към СОУ „Васил Кънчов”. Началото е в 19:00 ч. на голямата сцена на Драматично-кукления театър.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар